Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Το ερωτηματολόγιο και οι Δυνάμεις Κατοχής

 
 
Εάν σας ενδιαφέρει, δεν είμαι κομμουνιστής, και είμαι 100% υπέρ των μπίζνες.  Και δεν ζούσα στην Κατοχή για να ξέρω πώς ήταν.   Αλλά αυτό που γίνεται με τους Φούχτελ και τις πονηριές που προωθεί δεν έχει σχέση με μπίζνες. Είναι Γερμανική αρπαχτή, μασκαρεμένη σαν βοήθεια, ή συνεργασία, με ποσοστά σε επιλεγμένους "συνεταίρους".  Μία νέα ιδιότυπη Κατοχή όπου νομίζουμε ότι είμαστε και πολύ καλά.

Οι Γερμανοί έχουν, στην πράξη, αγοράσει το εξωτερικό χρέος μας και ελέγχουν όποια ρευστότητα μπαίνει στην οικονομία.   Και επειδή, ό,τι και να μας λένε, το χρέος μας δεν ήταν και δεν είναι και δεν θα είναι βιώσιμο (δηλαδή κάποια στιγμή θα γίνει κάποια διαγραφή, ό,τι κι αν την βαφτίσουν), οι μάγκες απλά θέλουν να ρεφάρουν. Να έχουν εξασφαλίσει άλλα οφέλη που θα αντισταθμίσουν, ή και θα ξεπεράσουν την όποια ζημιά από την διαγραφή χρεών.  Ο Φούχτελ και τα έργα του είναι κλασσσική μανούβρα τράπεζας προς πελάτη με προβληματικά δάνεια:  Τον κρατάς ζωντανό μέχρι να πάρεις την τελευταία δεκάρα, το τελευταίο ακίνητο, και όχι μόνο: Ψάχνεις να αποθηκεύσεις και κάθε μελλοντική δεκάρα. Στήνεις καταστάσεις για να εισπράττεις, εσύ η τράπεζα, από κάθε μελλοντική δραστηριότητα. Κι αν δεν υπάρχει η μελλοντική δραστηριότητα, την φτιάχνεις, την ελέγχεις με δικούς σου (τους σύγχρονους δοσίλογους μαυραγορίτες) και απλά πουλάς, και εισπράττεις. 

Από το 2000 περίπου (με το που έσκασε η στημένη φούσκα του Χρηματιστηρίου), λίγο μετά τα πανηγύρια για την ένταξή μας στο ευρώ, είμαστε χρεοκοπημένοι, άσχετα εάν κανείς δεν το έλεγε. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν παράταση της φούσκας, που μας χρέωσε ακόμα περισσότερο (πάντα με ποσοστά σε λίγους ντόπιους). Η φούσκα των ακινήτων ήταν η τελευταία παράταση της φούσκας, που τέλειωσε το 2008, όταν αυτό που συνέβη στην Ελλάδα το 2000, έγινε παγκοσμίως. Το 2008 ανακαλύψαμε αυτό που μερικοί από εμάς ψελλίζαμε μέχρι το 2008, ότι είμαστε ξεβράκωτοι και χρεωμένοι. Το 2010, γράψαμε υποθήκες στα πάντα, και στην ουσία παραδώσαμε την χώρα.

Ο κάθε Φούχτελ είναι εδώ σαν εκκαθαριστής. Με το πρόσχημα της "συνεργασίας", αυτός και οι κατά τόπους δοσίλογους συνεργάτες του.  Σε αυτούς προσθέστε ΚΑΘΕ δήθεν οικολογική οργάνωση που στήνει "δράσεις" για να αγοράσουμε "προϊόντα και υπηρεσίες" από την λίστα του ερωτηματολογίου.

Ο Φούχτελ, επίσημα πια, χαρτογραφεί το φέουδό του. Πού θα πουλήσει τι. Τι θα πάρει για πάρτη αυτών που τον έστειλαν, που θα στήσει δουλειές να παίρνει ενοίκια. Θα κερδοσκοπήσει στα νερά, στα σκουπίδια, στα ταμεία των Δήμων, παντού. Και φυσικά, τα αιολικά του κάθε Κοπελούζου είναι Γερμανικά ΕΝΕΡΚΟΝ. Και η βιομηχανική ζώνη που φτιάχτηκε στην Τήνο το 2003... Ναι, ήταν εκ προμελέτης.

Ελπίζω και εγώ, σαν τον φίλο μου, "ότι κάποιοι δήμαρχοι θα αντιδράσουν στην προσπάθεια προώθησης μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που καλύπτονταν από φιέστες δήθεν ελληνογερμανικής φιλίας".  Ξέρω ότι οι πιέσεις είναι μεγάλες και από πολλές κατευθύνσεις.

Η φωτογραφία του γκάουλάϊτερ των ΟΤΑ είναι από την Λήμνο Και για τις ...τηλεδιασκέψεις, κάτι θα έχει να πουλήσει η Ζήμενς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: