Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Περισσότεροι οι περιπατητές φέτος στην Άνδρο


https://www.androsfilm.gr/perissoteroi-oi-peripatites-fetos-stin-andro/

"Ευχάριστα πολύ τα νέα από την προσπάθεια ανάδειξης των μονοπατιών της  Άνδρου ως μοναδικό προορισμό για περπάτημα... μόνο από ένα ταξιδιωτικό οργανισμό... περίπου 150 άτομα... 1.500 διανυκτερεύσεις... για το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου... Παρότρυνση προς τους επαγγελματίες να μείνουν ανοικτοί..."

Αυτά, από την γειτονική Άνδρο

Αν στην Τήνο συνειδητοποιήσουμε ότι:


1) Έχουμε περί τα 1.000 χιλιόμετρα μονοπάτια σε τοπία με θέα, και περιβάλλοντα όπως μας έμειναν από προηγούμενους αιώνες...

2) Με χωράφια, μερικά που προσφέρονται για κριθάρι, αλώνια, αμπέλια, τρύγο, πατητήρια, πετιμέζι, αμπελοφάσουλα, δραστηριότητες που κάνουμε εμείς οι ίδιοι για την δική μας χρήση.

3) Ενδοχώρα, που παρά την "πρόοδο" κρατάει τον χαρακτήρα της με ...πραγματικούς ντόπιους. Φανταστείτε περίπατο που περνάει από πατητήρι μετά από τρύγο, ή από λίχνισμα κριθαριού... Απλά πράγματα...

Εεε... με λίγη φαντασία, η Τήνος θα ήταν ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός, όχι μόνο για περιπατητικό, αλλά για ...υπαρξιακό τουρισμό.  Όπου ο επισκέπτης δεν έρχεται για να ...τον ψυχαγωγήσουν, αλλά για να υπάρξει (όλο και θα θέλει να φάει κάτι, και κάπου να πιει μια λεμονάδα...)


Με συγχωρείτε, δεν ξέρω από "τουρισμό", αλλά για αυτό έρχομαι στην Τήνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: